کشیدن دندان در دوران بارداری

کشیدن دندان در دوران بارداری

کشیدن دندان در بارداری


بين بارداري و سلامت دهان و دندان ارتباط تنگاتنگي وجود دارد، تهوع صبحگاهي، تغييرات هورموني و بالا رفتن مصرف كربوهيدرات ها در نتيجه ويار يا ميل شديد طي دوران بارداري مي تواند موجب پوسيدگي دندان ها، بيماري لثه و ديگر شرايطي شود كه ممكن است نياز به فرآيند دندانپزشكي داشته باشد. 
براي بهداشت دهان و دندان قبل از بارداري چه كنيم؟
توصیه می‌شود پیش از بارداری با مراجعه به دندان‌پزشکی از سلامت دندان‌های خود اطمینان حاصل کنید تا در صورت لزوم آن ها را ترمیم نمایید تا عفونت دهان شما به جنین منتقل نگردد با رعایت نکات و بهداشت دهان و دندان به سلامت خود و جنین کمک نمایید. 


نشانه‌ها و علائم مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری به شرح زیر است:

  1. بوي بد دهان
  2. حساس بودن لثه‌ها به لمس یا خونریزی لثه‌ها هنگام مسواک زدن
  3. لق شدن دندان ها
  4. آفت دهان، وجود برجستگي یا زائده‌های دیگر در دهان
  5. درآمدن لثه‌ها به رنگ قرمز یا ارغوانی متمایل به قرمز
  6. متورم، درخشان یا زخم شدن لثه‌ها
  7. دندان درد

کشیدن دندان زنان حامله

بهترین زمان کشیدن دندان در بارداری


بهترین زمان کشیدن دندان در بارداری و درمان دندان در زنان باردار 3 ماهه دوم بارداری می باشد زیرا در 3 ماهه اول بارداری جنین در حال رشد می باشد و دارو ها، عفونت ها و ... بر روی جنین تاثیر می گذارد به همین دلیل به زنان باردار توصیه می گردد اگر مشکلات دندان آن ها جدی نیست و می توانند آن را تحمل نمایند در این دوران به دندانپزشکی مراجعه ننمایند.
در دوران 3 ماهه دوم نیز مادر تحمل نشستن روی صندلی را ندارد و فشار به مثانه وارد می شود که مجبور به دستشویی رفتن می گردد بنابراین بهتر است برای درمان های اورژانسی به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا در دوران حاملگی کمتر اذیت گردد.

نکات مهم برای دندانپزشکی در دوران بارداری


  1. به دندانپزشک خود حتما بگویید که باردار هستید..
  2. اعمال زیبایی دندان را که ضروری نیستند به بعد از زایمان انتقال دهید.
  3. به هنگام نشستن روی صندلی برای داشتن جریان خون درست پاهای خود را روی هم قرار ندهید.
  4. در دوران بارداری برای معالجه و چکاپ دندان ها نیز به پزشک مراجعه نمایید تا اگر مشکلات دندانی شما قابل حل می باشد قبل از عمیق شدن درمان گردد.
  5. زنان بارداری که از بوی خمیر دندان دچار حالت تهوع می گردند می توانند از خمیر دندان بدون بو استفاده نمایند تا حساسیت به بوی خمیر دندان کاهش یابد.
  6. زنان باردار به دلیل تغییر هورمون ها گاهی دچار خشکی دهان می شوند این خشکی بستری برای رشد میکروب ها می باشد برای جلوگیری از این که میکروب ها فعالیت خود را در دهان به حداقل برسانند می توان با جویدن آدامس و مصرف نوشیدنی ها مانع رشد میکروب ها شد.
  7. عفونت در دهان و دندان و رعایت نکردن بهداشت دهان خطر زایمان زودرس را در دوران حاملگی 7 برابر افزایش می دهد پس با رعایت به بهداشت از زایمان زودرس و به دنیا آمدن کودک نارس جلوگیری نمایید.
  8. بسیاری از مادران باور به این دارند که برداشتن کلسیم دندان ها برای جنین باعث تخریب و پوسیدگی دندان های آن ها شده است ولی این باور غلط می باشد زیرا کریستال های دندان ثابت هستند و این کلسیم شاید از استخوان ها برداشته شود ولی از دندان غیر ممکن می باشد و این پوسیدگی به دلیل رژیم غذایی بد و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ها می باشد.
  9. در دوران حاملگی مادر به دلیل تغییر سطح هورمون ها معمولا در 3 ماهه اول بارداری خود دچار حالت تهوع می شوند که این حالت تهوع اسید معده را به دهان می آورد و منجر به پوسیدگی دندان ها می شود بهتر است برای خنثی نمودن این اسید بعد از هر حالت تهوع دهان را شستشو داد تا اثر این اسید به حداقل ترین حالت خود برسد و خنثی گردد.
  10. در دوران حاملگی به دلیل داشتن ویار به غذاهای ترش و شیرین و رعایت نکردن بهداشت دهان و به دلیل ویار از زدن مسواک و خمیر دندان و دهانشویه خودداری می نمایند که خود این دو عامل برای پوسیدگی و آسیب به دندان ها می باشد. برای کاهش این مشکل بهتر است از مواد قندی و شکری در دوران بارداری کمتر مصرف نمایید زیرا این مواد باعث رشد باکتری ها می شود و بستری را برای باکتری ها در دهان شما به وجود می آورد.
  11. مصرف کلسیم را برای رشد استخوان و توسعه آن در جنین فراموش نکنید تا کودکی سالم و دور از بیماری داشته باشید.

آیا رادیوگرافی و بی حسی موضعی خطرناک است؟


یکی از مهمترین نگرانی های مادران باردار مواجهه با پرتو حاصل از رادیوگرافی دندان است. اما دستگاه های مدرن از دوز بسیار پایینی از تابش استفاده می کنند. در عین حال، دندانپزشک نیز شکم شما را با کاور مخصوصی پوشش می دهد تا جنین از تابش محفوظ بماند.
استفاده از بی حسی در این دوره بی خطر است اما بهتر است دندانپزشک را از شرایط خود آگاه سازید تا از بی حسی مناسب و دوز ایمن استفاده کند. دندانپزشک برای شما از پایین ترین غلظت بی حسی ممکن برای نوع درمان مورد نیاز استفاده خواهد کرد.

آیا امکان جراحی دهان و دندان در دوران حاملگی وجود دارد؟


پیشنهاد می‌شود از جراحی دندان در دوران حاملگی بپرهیزید. هر چند این عمل با کمک بی‌حسی انجام می‌شود، اما به دلیل خطرات احتمالی برای مادر و جنین به خصوص در اواخر بارداری توصیه نمی‌شود. جراحی‌های اورژانس دندان‌پزشکی و تومورهای بارداری که خوردن و بلعیدن را مختل کرده‌اند در اواسط بارداری انجام می‌شوند. در غیر این صورت جراحی‌ها تا بعد از تولد به تعویق می‌افتند.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند. *

عضویت در خبرنامه

در خبرنامه ما مشترک شوید.

لوگوی شبکه اجتماعی واتس آپ
پشتیبانی آنلاین دندانپزشکی سپید
جهت ارسال پیام در واتساپ اینجا کلیک کنید